Over Hoogvliegers

Heeft de naam Hoogvliegers bewust meerdere betekenissen?

Dat wij Hoogvliegers zijn? Dat moet nog blijken. Dat door ons verkochte vliegers hoog vliegen? Dat ligt aan de lengte van de lijn, maar vliegen doen ze zeker!

Dit is de enige vlieger die bij ons niet op gaat. De juiste uitleg is als volgt: De naam is een samenstelling van Hoogeveen en vliegers. Wij vonden het wel leuk om de plaatsnaam, waar wij gevestigd zijn, ook te gebruiken in onze firmanaam. Daarbij dachten wij dat de naam Hoogvliegers wel zou “pakken”.

Hoogvliegers - Vlag 2

Wie zijn “wij” nou eigenlijk?

In de “begin” dagen van het internet is Hoogvliegers door Erik en Francis in het leven geroepen. Na tijden samen te hebben gevliegert hadden we in 1998 de bedoeling een internet vliegervriendenclub op te richten. Twee jonge kerels die van een beetje uitdaging houden. Je kent het type wel: gek is niet gek genoeg. Na een poosje on-line te zijn geweest met een wazige pagina over onze eigen vliegers, kwam het besef dat het gebrek aan leden (de vriendenclub danig parten speelde.

Zodoende zijn Erik en Francis in 1999 begonnen de internetwinkel Hoogvliegers op poten te zetten. Erik had echter een drukke baan met wisselende uren, en besloot in 2001 al te stoppen omdat dit slecht te combineren bleek. Toen kwam Marjon in plaats van Erik, met name voor administratie en expeditie werkzaamheden. Marjon heeft sinds begin 2004 Hoogvliegers helemaal overgenomen, Francis onderhoud echter nog steeds het contact met de klanten voor advies of verkoop.

Hoogvliegers - Vlag

Waarom zijn we begonnen met Hoogvliegers?

Tja, dat is een lang verhaal.
Erik en ik (Francis) hebben een lange tijd rondgezworven, op zoek naar een vlieger, en hebben vele vliegerwinkels gezien.

Wat ons voornamelijk opviel was dat een boel winkels in de regio geen idee hadden waar ze het over hadden (een enkeling daargelaten), of eigenlijk alleen geinteresseerd waren in matrassen verkopen en buggyen aanprijzen.

Met matrassen en buggyen is absoluut niks mis, zijn wij zelf ook gek op, maar er zijn nog zoveel meer leuke dingen te doen met vliegers.

Denk eens aan Indoor-, trick-, street- of freestyle kiten. Deze takken worden door bepaalde winkels afgedaan, zonder ook maar na te denken over het plezier wat je ermee kunt beleven. “Koop nu maar een matras, dat past het beste bij jou, geloof mij maar!” zeggen ze dan. Nou, voorlopig beslis jezelf wat het beste bij je past.

Dat was voor ons de belangrijkste de reden om zelf vliegers te gaan verkopen. Bij ons mag je zelf weten wat je leuk vindt om te doen met een vlieger! Als we weten wat jou ongeveer leuk lijkt, geven we uiteraard graag advies over wat wij denken dat voor jou een goede vlieger zou kunnen zijn.

Wat wij van plan zijn?

Wij willen bekend (blijven) staan als een betrouwbaar adres waar je vliegers kunt kopen tegen scherpe prijzen en waar je advies op maat kunt vragen. We zijn helemaal gericht op vliegeren en alles wat er mee te maken heeft, maar hebben geen interesse om jojo’s, boemerangs, houten speelgoed, fietsen, tennis-rackets of sportkleding erbij te gaan verkopen.

We verkopen voornamelijk via internet, ondanks onze showroom/shop. Op afspraak kun je natuurlijk langskomen in onze showroom cq minishop, om wat (vrijblijvend) te vragen, te bekijken of te kopen.

Wat doet Hoogvliegers?

Zoals hierboven al beschreven is Hoogvliegers begonnen als twee vliegerende vrienden. Van onze hobby/sport hebben we onze baan gemaakt.
Vanwege deze betrokkenheid zijn we altijd bereidwillig geweest om verschillende vliegerfora, informatie websites en clubs te sponsoren. Soms dmv een banner, soms dmv de kosten van de website over te nemen, en soms dmv extra kortingen voor leden. We zagen dit meer noodzakelijk als investering in de vliegersport zelf, dan in daadwerkelijke omzetverhoging. Nu internet steeds voller raakt en de informatie stroom moeilijker te beheren valt is adverteren noodakelijk om “gevonden” te worden.

In de jaren van ons bestaan heeft Hoogvliegers dus veel veranderingen voorbij zien komen. Ingrijpende, maar ook hele eenvoudige. Denk bijvoorbeeld aan de intrede van een term zoals powerkiten (wat men voorheen ook gewoon vliegeren noemde). Maar ook hebben we verschillende disciplines zien ontwikkelen en groeien. Hoogvliegers heeft daar ook actief aan bijgedragen, zoals bijvoorbeeld met het flyboarden (ook bekend als landboarden etcetc). In sommige gevallen stopte de bijdrage van Hoogvliegers niet bij het bekendmaken, promoten en verkopen van bepaalde producten, maar hebben we ook daadwerkelijk bijgedragen aan de uitontwikkeling hiervan.

Zo heeft Hoogvliegers bijvoorbeeld als distributeur/importeur voor Nederland de KiteWing hier geëntroduceerd en bekend gemaakt. Toen deze sport ging lopen is een ander bedrijf er, tot onze spijt, als importeur mee aan de haal gegaan. Deze kon verdere uitbouw van de sport in Nederland helaas niet waarmaken. Na een onderbreking van enkele jaren verkoopt Hoogvliegers nu de KiteWing dus weer.

Hoogvliegers is de naam waaronder verschillende bedrijfsmatige activiteiten vallen. Onze internetwinkel Hoog-vliegers.nl is daarvan de bekendste.
Behalve de vliegers van diverse fabrikanten die we leveren, heeft Hoogvliegers ook een aantal vliegers in eigen productie (gehad).
Naast verkoop aan particulieren, verkopen we ook als groothandel aan bedrijven. Evenementen-bureaus, maar ook andere (buitenlandse) vliegerwinkels mogen wij onder onze klantenkring rekenen.
Sterker nog, een aantal oprichters en eigenaren van vliegerwinkels in Nederland (ook fysieke) hebben bij Hoogvliegers hun eerste vlieger gekocht. Toen onze klant, nu een concurrent, maar in sommige gevallen toch ook nog steeds een klant!

Hoogvliegers heeft vanaf het begin zeker een voortrekkende rol onder (internet)vliegerwinkels gespeeld. Een en ander heeft natuurlijk geresulteerd in kopieer gedrag. De eerste internetwinkels lieten een plaatje zien, met daaronder of naast de naam van het onderwerp. Zo waren wij in de vliegerbranche de eerste met uitgebreide technische informatie op de website, daarna aangevuld met een uitgebreide omschrijving en tenslotte met grote product foto’s. Niet alleen dergelijke formules zijn overgenomen, maar ook door ons bedachte tekst en door ons gemaakte product foto’s zijn veelvuldig gebruikt door andere internetwinkels, tot aan ons slechte grapje over verplichte BTW afdracht toe!

Ondanks de rijke geschiedenis is onze houdbaarheidsdatum nog lang niet verstreken! Om een bredere voet te krijgen, zijn we in 2009 de Europese distributeur van de Zooter strandzeilers geworden. Dit is helaas anders uitgepakt dan verwacht, en in 2011 ten einde gekomen, maar het geeft duidelijk aan dat we blijven kijken naar mogelijkheden.

Door onze verhuizing begin 2008 hebben we nu een showroom/minishop met een afmeting van ca 3,5 x 7 meter tot onze beschikking. Ondanks dat er fysieke winkels zijn die veel minder ruimte hebben ingericht voor hun vliegerafdeling, noemen wij het onze minishop. Daarnaast hebben we in 2009 een loods gebouwd, met 260m3 magazijn/productie ruimte, zodat we nu alles onder een dak kunnen houden.

Toch zijn we bovenal een internetwinkel en blijven we ons zo profileren.

Waar wij gevestigd zijn?

Ons adres:
Galvanistraat 8
7903 AE Hoogeveen

Hier hebben we onze showrooom / minishop. Let wel op: we zijn een internetwinkel. Je bent natuurlijk van harte welkom om je bestelling op te komen halen, of om vliegers, boards of buggy’s te bekijken of gewoon om wat te vragen in onze showroom. Maar heel belangrijk is om eerst een afspraak met ons te maken, zodat we weten dat en wanneer je komt. Anders zijn we er waarschijnlijk niet, want we houden geen vaste openingstijden aan.
Als je ons een mailtje stuurt om een afspraak te maken, krijg je van ons tevens een routebeschrijving.

Is Hoogvliegers “legaal”?

Uiteraard zijn wij een echte (internet)winkel.
We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Drenthe, te Meppel onder nummer 4065097.
Bovendien hebben we een BTW nummer en zijn we aangesloten bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel van het Centraal Registratie Kantoor onder nummer 977264.

Rest ons te zeggen:

Veel plezier op onze website en

Good Winds!