Vlieger tips

Je kunt bij ons allerlei soorten vliegers kopen. Maar wat als er nou eens een kleine reparatie moet gebeuren of beter nog hoe kun je deze voorkomen.
Dit soort tips, en natuurlijk alle andere, willen we graag op onze website zetten. Als je een handige tip hebt, dan kun je die delen met alle andere bezoekers.

Voor het inzenden van vlieger tips kan je contact met ons opnemen.

Vliegertips:

Vlieger tips

Tip 1

Bij de meeste vliegers zit achter het kruisstuk of achter de t-verbinders een ringetje.
Dit ringetje raakt wel eens los door de krachten die erop komen. Inspecteer elke keer voor het vliegeren of dit ringetje nog vastzit, zo niet dan kun je hem even vastzetten met 10-seconden lijm. Als het ringetje loslaat heb je kans dat de verbinding tegen het doek aankomt en zo het doek kapot scheurt. Als je een vlieger hebt zonder dit ringetje kun je gewoon een stukje (benzine)slang nemen.

Ingestuurd door:

Tip 2

Vul boterhamzakjes gedeeltelijk met witzand.
Met harde wind kun je deze op de hoeken van je matras of nasa leggen zodat deze niet wegwaait voor het opstarten. Als je aantrekt start de vlieger wel op, zoniet dan heb je de zakjes te zwaar gemaakt.

Ingestuurd door:

Tip 3

Als je vlieger in een boom hangt, ga dan niet trekken aan de lijnen. De kans dat je de vlieger vasttrekt of beschadigd is erg groot. Laat liever voorzichtig een andere vlieger op (liefst eenlijns) waaraan je de lijnen van de in de boom hangende vlieger vastmaakt. De vlieger komt dan vanzelf los.

Ingestuurd door:

Tip 4

Als je een gebroken stok hebt, dan moet je voor vervanging meestal de knoop van de toomlijn losmaken. Markeer voor het losmaken van de knoop het middenstuk dat over de stok loopt, dat maakt opnieuw afstellen overbodig.

Ingestuurd door:

Tip 5

Leg vieze/modderige lijnen een nacht in een tijltje met biotex. Na die nacht lijnen eruit halen, GOED uitspoelen! Dan heb je hele witte lijnen!!!

Ingestuurd door: Colin Robaard

Tip 6

Als je alleen gaat vliegeren met een ‘power-kite’ en ondertussen even pauze wilt houden neem dan tentharingen mee en doe een haring over de lijnen heen zo kan hij niet weg vliegen. succes!

Ingestuurd door: Pieter, Middelburg

Tip 7

Als je een vierlijns Nasawing hebt, probeer dan eens met boven- en onderlijnen te sturen door ze allebei naar achteren te trekken.
Probeer maar!!!!

Ingestuurd door: Bob Limmen, Heemskerk

Tip 8

Als je een vlieger hebt waar je ook een bar op kan monteren, probeer dan eerst zelf of je er een kunt maken van een stuk bezemsteel met 2 gaatjes erin en daar touwtjes doorheen.
Suc6!!!!

Ingestuurd door: Bob Limmen, Heemskerk

Tip 9

Start nooit je power vlieger midden in het wind venster dit kan lijden tot een flinke buiklanding of je ligt zo 30mtr verder met alle gevolgen vandien. Atart hem altijd in de uithoek van het windvenster dit kan veel ongelukken voorkomen.

Ingestuurd door: Odd Nyberg, Vlimmeren (België)

Tip 10

Ook een probleem met het opgerold houden van je lijnen? hier een tip:
boor een gaatje in je haspel (soms zit dat er al) steek daat het laatste stuk dubbel draad doorheen nu heb je een lus buiten je haspel doe je uitijnde daar door! nu loopt je draad nooit meer van de spoel af.

Ingestuurd door: Jelani (Nijmegen)

Tip 11

Ik heb een nieuwe manier van vliegeren ontdekt, echt wel leuk. Het was ontstaan toen ik een glow-in-the-dark pen had gekocht. Ik heb namelijk de randen van mijn vlieger ingesmeerd met het spul en een leuke grote smile erop gemaakt. Het werkt, ik heb hem al uitgetest in het donker echt wel gaaf.
Wel moet je op een heel groot en vlak veld (tegen struikelen enz.) staan en zeker iemand anders en een zaklamp meenemen! Probeer het maar eens! Als het me lukt zal ik eens foto’s maken. Veel succes en wees voorzichtig!

Ingestuurd door: Erik Stuurwold (Landgraaf)

Dit is een variant op het “nacht vliegeren”, wat normaal gesproken met “kite-lights”of breekstaafjes wordt gedaan.

Tip 12

Ook zo’n hekel aan het oprollen van je lijnen na een leuke dag vliegeren? Zaag een blokje hout op de binnen maten van je rollen en draai daar een bout doorheen. Zet dit geheel in een accuboormachine en voor je het weet ben je klaar. Vooral handig als je meerdere vliegers gebruikt! Nu alleen zorgen dat je accu’s opgeladen zijn…

Ingestuurd door: Kirsten (Enschede)

Tip 13

Als ik de volgende tip serieus had genomen was ik nu 70 Euro rijker geweest.
Tip: Trek een ouwe, stevige broek aan met powerkiten. En niet zoals mij een nieuwe korte broek.

Ingestuurd door: Eric (Wijchen)

Tip 14

Heb jij ook altijd je toomlijnen in de knoop als je de vlieger uit de tas haalt?????

  • maak de uiteinden van de tomen aan elkaar vast.
  • maak de tomen met een katteklem aan het bovenste stuk van een toom vast.

Echt eens proberen!

Ingestuurd door: Henri Paarhuis (Hasselt)

Tip 15


Ingestuurd door:

Helaas nog maar enkele inzendingen gekregen, blijf insturen!