Algemene informatie – Strand- en landzeilers

Strandzeilen ofwel landzeilen is een schitterende sport, die door verschillende ontwikkelingen in de afgelopen jaren onder handbereik van het grote publiek is gekomen.

De strandzeilers van weleer zijn gigantische “zeilboten” voor op het land, met zeilafmetingen van minimaal 16m2. Aanschafwaardes die tot tienduizenden euro’s oplopen zijn geen uitzondering. Dit soort strandzeilers worden ook wel “LandYachts” genoemd. Door de ontwikkelingen van een landzeiler zoals Blokart of de BeachRunner is de sport ineens veel betaalbaarder geworden. Groot voordeel is dat de genoemde landzeilers gewoon in een personenauto meegenomen kunnen worden.

Er worden steeds meer hybrides aangeboden door diverse fabrikanten. De basis van een hybride is een verstevigde (kite)buggy, die je eenvoudig kunt ombouwen naar landzeiler. Zo kun je met 1 buggy beide sporten beoefenen. Dat scheelt natuurlijk in bergruimte en investering.

Half liggend, vlak boven de grond, met een zeil boven je hoofd, de wind giert om je hoofd. Er zijn al snelheden van 93 op gps geklokt. Landzeilen komt met adrenaline-garantie!

Vandaag de dag zijn er wereldwijd steeds meer mensen die het landzeilen, cq strandzeilen, ontdekken en gebruiken op zowat elke ondergrond en op de vreemdste locaties: sportvelden, parkeerplaatsen, carpoolplaasten. Inmiddels worden er in verschillende landen wedstrijden gereden met de Blokart en andere mini landzeilers. Iedereen hetzelfde materiaal, iedereen dezelfde kansen.